Wel of geen lening met BKR registratie

Banken en overige kredietverschaffers doen een BKR toetsing om hun eigen risico in te schatten als ze jou geld lenen. Dat de BKR toets vooral gericht is op de kredietverschaffer zelf wil niet zeggen dat een BKR toetsing niet goed voor de consument is. Een BKR toetsing kan voorkomen dat je financieel gezien teveel verplichtingen aangaat. Dit inzicht wordt o.a. verkregen door BKR registraties die betrekking hebben op leningen en kredieten die u had of heeft afgesloten.

Een lening met BKR registratie is niets bijzonders. Nog heel veel mensen hebben ten onrechte het idee dat er slechts sprake is van een Lening met BKR registratie als er betalingsproblemen zijn m.b.t. tot het aflossen van een lening. Bijna iedere lening wordt bij het BKR geregistreerd.

Wanneer BKR registratie

Voor een lening met BKR registratie moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

Een lening zonder BKR registratie

Een lening met BKR is min of meer normaal in de zin dat de meeste leningen die afgesloten worden bij het BKR geregistreerd zijn. Een lening met BKR registratie heeft als voordeel dat er meestal minder rente over betaald moet worden dan over een lening zonder BKR registratie en zou alleen daarom al de 1e keuze moeten zijn. Er zijn echter omstandigheden waardoor een lening met BKR registratie niet mogelijk is. Betalingsachterstanden of andere problemen met krediet of lening in het verleden kunnen een negatieve BKR toetsing tot gevolg hebben waardoor een nieuwe lening met BKR registratie onmogelijk wordt. Hoewel het merendeel van de kredietverschaffers BKR deelnemer is zijn ze het niet allemaal en is het mogelijk om een lening zonder BKR registratie af te sluiten.

De nadelen van een lening afsluiten zonder BKR registratie zijn de hogere rente en/of kosten voor zo'n lening en het mogelijk ontbreken van een deugdelijke toets of de lening gezien je persoonlijke financiƫle situatie wel verantwoord is. Een lening zonder BKR registratie is dus niet zonder risico en moet goed overdacht zijn alvorens af te sluiten.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap