Een negatieve BKR en toch geld lenen

Als geld wilt lenen is de kans groot dat je met het BKR te maken krijgt. De meeste kredietverschaffers doen voordat ze je geld lenen een BKR toetsing. Door krediet uit het verleden kan het zijn dat je met een negatieve BKR toetsing te maken krijgt terwijl je wel geld wilt lenen. In dit artikel een aantal manieren waarmee je met een negatieve BKR toch geld lenen kunt.

Geld lenen ondanks een negatief BKR

Een negatieve BKR toetsing wil niet altijd zeggen dat de bank of kredietverschaffer geen geld meer leent. De reden van de negatieve BKR toetsing kan wellicht verklaart worden of de persoonlijke omstandigheden kunnen dusdanig gewijzigd zijn dat voor de bank geld lenen met negatieve BKR in dit geval geen probleem is. De kans hierop is niet zo heel groot maar het is aan te bevelen het wel te proberen. Geld lenen met negatieve BKR is vaak een stuk duurder en moet je alleen doen als het echt niet anders kan. Openheid en een goed verklaring kunnen het bij een bank goed doen.

Geld lenen met negatieve BKR bij niet deelnemers

Alleen deelnemers van het BKR kunnen je BKR gegevens opvragen. Niet deelnemers kunnen geen BKR toetsing doen wat geld lenen met negatieve BKR makkelijker maakt. Een kanttekening hierbij is dat de rente en overige afsluitkosten bij een dergelijke lening vaak hoger zijn en lenen zonder BKR toetsing vaak alleen voor kleinere bedragen mogelijk is.

Alternatieven als lenen met BKR niet gaat

Als lenen door een negatieve BKR onmogelijk wordt gemaakt kun je ook naar alternatieven kijken. Zo zou je bijvoorbeeld in geval je een auto wilt kopen in plaats van geld te lenen bij de bank kunnen informeren bij de auto dealer wat de mogelijkheden qua financiering zijn. Ook voor andere duurzame consumptie goederen als tv's, brommers, witgoed, stereo's etc. is het vaak mogelijk om een financiering te krijgen of op afbetaling te kopen. Als de verkoper geen BKR deelnemer is kan deze geen BKR toetsing doen en is het een mogelijke oplossing voor geld lenen met negatieve BKR.

Alleen als het echt niet anders kan

Als je geen geld kunt lenen door een negatieve BKR is het niet uitgesloten dat er ook werkelijk geen financiƫle ruimte is om geld te lenen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn om ondanks een negatieve BKR toch geld te lenen moet je er bijzonder voor oppassen dat je jezelf niet met schulden opzadelt die je niet meer af kunt betalen. Alleen als het echt niet anders kan en je zeker weet dat je het terug betalen kunt zou je eventueel geld lenen moet lenen ondanks een negatieve BKR.

Hoe kun je geld lenen met een negatieve BKR

Een negatieve BKR maakt geld lenen niet onmogelijk, wel duurder.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap