Geld lenen met BKR

Hoe zit het nou precies met geld lenen en het BKR. Veel mensen weten dat het BKR iets met lenen te maken heeft maar hoe het nou precies zit weten er maar weinig. Kun je alleen geld lenen met BKR of kun je ook geld lenen zonder BKR? En wat als je een negatieve BKR registratie hebt kun je dan nog geld lenen?

BKR en geld lenen

Bij het BKR kunnen aangesloten deelnemers inzage krijgen wat iemand aan krediet heeft lopen en bij het BKR geregistreerd is (Niet alle leningen worden bij het BKR geregistreerd alleen van deelnemers). In Nederland zijn de meeste grote banken en kredietverschaffers aangesloten bij het BKR en zullen een BKR toetsing doen voordat ze iemand geld lenen.

Lenen met BKR

Geld lenen met BKR is in praktisch alle gevallen goedkoper dan geld lenen zonder BKR. Door bij het BKR een toetsing te doen krijgt degene bij wie je geld wilt lenen meer inzicht in je financiƫle situatie en kan ze het risico voor zichzelf beter schatten. Doordat een bank of krediet verschaffer op deze wijze minder risico loopt zal ze een lagere rente of afsluitprovisie rekenen. Lenen zonder BKR moet je eigenlijk pas doen als Lenen met BKR echt niet gaat, het is immers altijd duurder.

Lenen met een negatieve BKR notering

Het BKR "BKR informeert aangesloten organisaties (deelnemers) over kredieten en gsm-abonnementen die consumenten hebben afgesloten. " zie: www.bkr.nl met behulp van deze informatie kunnen BKR deelnemers afwegen of (nog meer) geld lenen verantwoord is of niet. Belangrijk hierbij is dat er bij de door het BKR verstrekte informatie geen dwingend voorschrift wordt gegeven. Lenen met een negatieve BKR notering is in principe mogelijk ook bij BKR deelnemers.

Of je kunt lenen met een negatieve BKR toetsing kan van bank tot bank verschillen. De ene bank kan heel stringent zijn en bij een negatieve BKR toetsing automatisch de leningaanvraag afwijzen, een andere bank zou kunnen kijken naar de reden van de negatieve BKR toetsing en aan de hand van de huidige financiƫle situatie wellicht geld lenen ondanks een negatieve BKR. Het kan dus lonen bij meerdere banken een lening aan te vragen.

Lenen zonder BKR

Is het onmogelijk om te lenen met BKR vanwege een negatieve BKR toetsing dan rest er nog de mogelijkheid te lenen zonder BKR. Niet iedereen die geldleningen verschaft is aangesloten bij het BKR. Niet aangesloten betekend dat er ook geen BKR toetsing plaats kan vinden en je bij dergelijke aanbieder kunt lenen zonder BKR. Over het algemeen gaat het dan om relatief kleine geld bedragen en is de rente een hoger.

lenen met BKR

Geld lenen met BKR is goedkoper dan geld lenen zonder BKR

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap