Welke hypotheek

Een hypotheek is de belangrijkste financiële verbintenis die je in je leven aangaat. Omdat de gevolgen lang in je portemonnee voelbaar zijn is het belangrijk na te gaan welke hypotheek voor jou het beste is. Het oriënteren welke hypotheek vormen er allemaal zijn is een eerste stap in het kiezen van de juiste hypotheek.

De beste hypotheek

Jammer genoeg bestaat de beste hypotheek niet. Wat voor de één de beste hypotheek is kan voor een ander weleens de slechtste zijn. Wat voor iemand de beste hypotheek is hangt van verschillende factoren af, denk daarbij aan:

Wat is een hypotheek eigenlijk?

Voordat we kunnen kijken welke hypotheek vormen er allemaal zijn eerst de vraag: wat verstaan we onder hypotheek? Een hypotheek is een geldlening met als onderpand een huis. Een hypotheek kent drie eigenschappen; de lening, de aflossing en de verzekering. Zie ook: wat is een hypotheek

Waarom zijn er zoveel hypotheekvormen

Verschillen in financiële situaties en behoeften van huizenkopers zijn oorzaak van de vele  hypotheekvormen. De vraag is niet welke hypotheek is de beste, maar welke hypotheek past het beste bij mij.

Hyypotheek informatie; de hypotheekvormen

De verschillende hypotheken zijn in te delen in de volgende basis hypotheekvormen:

De lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek houdt in dat je iedere maand eenzelfde bedrag aflost. Je betaald rente over het nog openstaande bedrag. Doordat het openstaande bedrag daalt dalen de maandlasten gedurende de looptijd van de hypotheek.

Voorbeeld van een lineare hypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een lineaire hypotheek

levenhypotheek

De levenhypotheek is een combinatie van een lening en een levensverzekering. Per maand betaal je een bedrag (premie) voor de levensverzekering waarmee vermogen word opgebouwd. Het opgebouwde vermogen wordt aan het einde van de hypotheektermijn gebruikt om de lening af te lossen.

Voorbeeld van een levenhypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een levenhypotheek

aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek is er gedurende de looptijd geen aflossingsverplichting. Je betaald alleen rente

Voorbeeld van een aflossingsvrije hypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een aflossingsvrije hypotheek

annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij het bedrag dat u betaald per maand gelijk blijft. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente, het aflossingsbedrag neemt in de looptijd toe het rentebedrag af. Opgeteld blijft het hetzelfde.

de annuïteitenhypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een annuïteitenhypotheek

beleggingshypotheek

In het geval van een beleggingshypotheek bouwt u vermogen op d.m.v. beleggingen. Met opgebouwde vermogen wordt aan het eind van de looptijd de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost.

de beleggingshypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een beleggingshypotheek

spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek lost u niet af. U betaalt een premie voor een risico verzekering tegen overlijden en een spaarpremie waarmee u vermogen opbouwt. De spaarpremie is gelijk aan de rente die betaalt.

de spaarhypotheek

Belangrijkste voor- en nadelen van een spaarhypotheek

Hypotheek, risico en maandlasten

Over het algemeen kun je stellen dat hoe lager de initiële maandlasten hoe meer risico's er aan een hypotheek zitten. Het afkopen van risico's kost geld en zullen hogere maanlasten met zich mee brengen.

Welke hypotheek moet ik nou nemen?

Om voor jezelf de meest geschikte hypotheek te vinden is het belangrijk goed na te gaan wat je wilt en in hoeverre een hypotheek hier aanvoldoet. Kijk goed naar de eigenschappen en gevolgen van de verschillende hypotheken

Hypotheekrente

“ Een lastige maar belangrijke vraag; welke hypotheek moet ik nemen. ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap