Spaarhypotheek

Spaarhypotheek niet de laagste maandlasten wel zekerheid

In het geval van een spaarhypotheek betaald u rente over de hypotheek en betaald u een spaarpremie waarmee gespaard wordt. De maandelijkse lasten zijn zo berekend dat u aan het einde van de looptijd precies genoeg gespaard heeft om de hypotheek in één keer af te lossen. De rente die u krijgt over u opgebouwde spaartegoed is gelijk aan de rente die u betaald over uw hypotheek. Deze koppeling zorgt ervoor dat mocht de hypotheekrente veranderen het effect voor u netto maandlasten gedempt wordt.

Spaarhypotheek en zekerheid

Een spaarhypotheek kent de zekerheid van volledige aflossing aan het einde van uw hypotheek. In praktisch alle gevallen maakt een verplichte overlijdensrisicoverzekering onderdeel uit van de spaarhypotheek. In het geval van overlijden van u of uw partner wordt de spaarhypotheek direct afgelost.

Afwegingen bij een spaarhypotheek

De belangrijkste reden voor mensen om een spaarhypotheek te kiezen is het gevoel van zekerheid. Een volledige aflossing op de einddatum, gecombineerd met de verzekering van woongenot voor de p[partner mocht iets ergs gebeuren geeft rust. Voor veel mensen is deze rust de extra maandlasten waard.

Voordelen spaarhypotheek

Nadelen spaarhypotheek

Spaarhypotheek

“ Spaarhypotheek, financiële zekerheid & hoge maandelijkse hypotheeklasten. ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap