Laagste hypotheek

Eigen huis en Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is voor 95% van de Nederlanders een vereiste voor het kopen van een huis. Voor de overige 5% is het geen noodzaak maar vaak belastingtechnisch zo aantrekkelijk dat ook zij een hypotheek afsluiten.

Hoeveel hypotheek je ook nodig hebt; het afsluiten van een hypotheek heeft grootte consequenties voor je financiën. Jezelf goed informeren over de voor- en nadelen van de verschillende hypotheken is dan ook aan te raden, de laagste hypotheek hoeft niet altijd de beste te zijn. De informatie op deze website is bedoelt u te helpen de belangrijkste vragen over hypotheken te beantwoorden;

De laagste hypotheek? De beste hypotheek?

Om maar met de deur in huis te vallen er is niet zoiets als de beste hypotheek of de laagste hypotheek. Wat voor uw buurman de beste hypotheek is kan voor u weleens de slechtste zijn. De voor u beste hypotheek is van verschillende zaken afhankelijk zoals b.v.; inkomen, leeftijd, financieringsbehoefte en bereidheid tot het lopen van risico. Allemaal zaken die met u te maken hebben, de benodigde hoeveelheid hypotheek en maximum hypotheek beïnvloeden, en een hypotheekadvies zo persoonlijk maakt. Door te laten zien wat de gevolgen en eigenschappen van de diverse hypotheken zijn komt uiteindelijk het besef welke hypotheek het beste bij u past. De term laagste hypotheek is voor meerdere uitleg vatbaar. Zo kan er gekeken worden naar de laagste hypotheek maandlasten. Dit wil echter niet zeggen dat u hiermee op termijn op de goedkoopste manier uw huis heeft gekocht. Zo gaan de laagste hypotheeklasten vaak gepaard met weinig opbouw van eigen vermogen en moet er aan het einde van de hypotheek looptijd nog fors worden afgelost.

Hypotheken en verzekeringen

Veel hypotheken kennen een koppeling met verzekeringsproducten. Deze verzekeringen hebben invloed op het financieel risico dat u tijdens maar ook nog na uw hypotheek loopt. De meest voorkomende en belangrijkste verzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en werkeloosheidsverzekering. Deze verzekeringen hebben gemeen dat ze alle ter dekking zijn van omstandigheden die grootte invloed hebben op u of uw partners financiële situatie.

Hypotheekadviseur een noodzakelijk kwaad

Een goed hypotheekadviseur betaald zichzelf terug. Hypotheken zijn sterk onderhevig aan veranderingen en vereisen specialistische kennis. Een erkend hypotheekadviseur heeft die kennis in huis en zal u helpen bij het vinden van een voor u beste hypotheek, en kan u adviseren hoeveel hypotheek u nodig heeft en eventueel wat uw maximum hypotheek mogelijkheid is.. Betekend dit dat u kunt stoppen met lezen en nu al opzoek kunt gaan naar een hypotheekadviseur? Nee, zeker niet. Om tot een goed hypotheekadvies te komen en voor u om het gegeven hypotheekadvies te kunnen beoordelen is een goed samenspel tussen u en uw hypotheekadviseur nodig. Goede communicatie is hierbij van cruciaal belang. Om te weten waarover de hypotheekadviseur praat en om goed aan te kunnen geven wat voor u belangrijk vindt, is basiskennis over hypotheken onmisbaar.

Conclusie

Een hypotheek is een maatpak en een kwestie van smaak. Wat voor de een de beste hypotheek is, is voor de ander de slechtste. Ook zoeken naar een laagste hypotheek levert niet altijd op wat de hypotheekzoekende voor ogen had. Goed begrip van de verschillende hypotheekvormen en de daarbij behorende voor- en nadelen zijn noodzakelijk om uiteindelijk in overleg met uw hypotheekadviseur een juiste hypotheek keuze te maken. Tezamen met hem zult u de hoeveelheid hypotheek, maximum hypotheek, de voor u beste hypotheek en wellicht laagste hypotheek bepalen. Of dat nu de hypotheek rabobank of hypotheek postbank doet er niet zoveel toe.

Laagste hypotheek

“ Op zoek naar de laagste hypotheek, de meest belangrijke financiële beslissing in je leven ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap