Hypotheekrente

Hypotheekrente vast of variabel

Eén van de lastigste beslissingen bij het afsluiten van een hypotheek is de keuze van de rentevast periode.

Variabele rente

Je kunt kiezen voor een variabele rente waarbij de te betalen rente maandelijks wordt bijgesteld aan de hand van de ontwikkelingen van de marktrente. Deze vorm van rente is meestal de laagste hypotheekrente die je kunt krijgen. Variabele rente is niet voor iedereen weggelegd omdat het de nodige financiële onzekerheid met zich mee brengt iets waar niet iedereen mee om kan gaan.

Vaste rente

Wil je meer financiële zekerheid of denk je dat de hypotheekrente gaat stijgen dan kun je ook de rente voor een bepaalde periode vast zetten. Je betaald dan een hoger tarief dan de huidige variabele rente maar hebt wel meer zekerheid. De rentevast periode kan variëren tussen de 1 en 30 jaar.

Welke rentevast periode kiezen

Bij het vaststellen van de rentevast periode spelen de volgende afwegingen een rol:

De keuze voor de rentevast periode is er een die uzelf zult moeten maken. Mensen die in het verleden een variabele rente kozen waren goedkoper uit dan dat zij die dezelfde periode voor een rentevast tarief hadden gekozen. Dit zegt jammer genoeg niets over de toekomst en evenmin zegt het iets over hoe onzeker deze mensen zich misschien bij tijd en wijlen hebben gevoelt. Ga goed na wat een stijgende rente voor u zou beteken, kunt u het eventueel opvangen ligt u niet wakker van wat de rente gaat doen? Volg je verstand maar luister ook naar je hart.

Hypotheekrente

“ Hypotheekrente, de laagste hypotheekrente is niet altijd de beste hypotheekrente. ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap