Hybride hypotheek

Hybride hypotheek, het beste uit twee werelden?

In principe vallen alle hypotheekvormen te combineren. Een van de meest populaire combinaties is de hybride hypotheek. De hybride hypotheek is een combinatie tussen de spaarhypotheek en beleggingshypotheek. Net als bij de beleggingshypotheek wordt er maandelijks een bedrag gestort om te beleggen. U heeft nu echter ook de optie om een gedeelte hiervan in te leggen in een beleggingsfonds met een gegarandeerd rendement gelijk aan de rente die u over uw hypotheek betaald. Hiermee wordt feitelijk eenzelfde situatie gecreëerd als bij de spaarhypotheek. Net als bij de spaarhypotheek is, over het gedeelte dat u in het beleggingsfonds stort, de uitkering gegarandeerd.

De flexibiliteit van een hybride hypotheek

Gedurende de looptijd is het mogelijk te switchen tussen het beleggingsfonds met haar gegarandeerde rendement en de beleggingsrekening. Heeft u dus op een bepaald moment geen vertrouwen in beleggen of wilt u een gedeelte van het behaalde resultaat veilig stellen dan kan dit.

Afwegingen bij een hybride hypotheek

De keuzevrijheid tussen beleggen en sparen en de mogelijkheid meestal tweemaal per jaar kosteloos te kunnen switchen maakt voor veel mensen de hybride hypotheek een goede keuze. Natuurlijk geld ten aanzien van het beleggingsgedeelte hetzelfde als bij de beleggingshypotheek te weten financieel risico doordat het rendement niet gegarandeerd is. Ook hier is het zaak met verschillende rendementen te rekenen om een goed beeld van de financiële consequenties te krijgen.

Voordelen hybride hypotheek

Nadelen hybride hypotheek

Hybride hypotheek

“ Hybride hypotheek, combinatie van spaarhypotheek en beleggingshypotheek. ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap