Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek, lage maandlasten, minder zekerheid

Met een beleggingshypotheek spaart u in de vorm van beleggen om zo aan het eind van uw hypotheek af te lossen. Over het uiteindelijke bedrag wat u kunt aflossen is bestaat geen zekerheid. Afhankelijk van het behaalde rendement van uw beleggingen kan dit meer maar ook minder zijn.

Net als bij de spaarhypotheek betaald u maandelijks een bedrag dat bedoelt is voor vermogensopbouw. In plaats van het opbouwen van een spaartegoed wordt er nu echter mee belegd.

Beleggingshypotheek lagere maandlasten

Omdat men bij de berekeningen van de lasten van een beleggingshypotheek uitgaat van een hoger rendement over je beleggingstegoed dan het rente percentage bij een spaartegoed vallen de maandlasten lager uit. Vaak wordt uitgegaan van 8% rendement, hierbij moet u rekening houden met het feit dat van u inleg ook de kosten voor beleggingen moet worden betaald. Dit betekent dat het rendement van wat werkelijk belegd wordt (uw inleg min de kosten) nog een stuk hoger moet zijn.

Afwegingen bij een beleggingshypotheek

Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden met een beleggingshypotheek is dat er gerekend wordt met geprognosticeerde rendementen. Deze kunnen in de praktijk heel anders uitpakken en dus van invloed zijn op uw vermogen om de hypotheek aan het einde af te lossen. Het is voor uzelf raadzaam in het geval van een beleggingshypotheek te laten rekenen met verschillende rendementen zodat u inzichtelijk wordt gemaakt wat de gevolgen zijn als de “standaard rendementen” niet behaald worden.

Voordelen beleggingshypotheek

Nadelen beleggingshypotheek

beleggingshypotheek

“ Beleggingshypotheek, flexibiliteit & relatief lage maandlasten & minder financiĆ«le zekerheid. ”

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap