Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening houdt in dat u een vooraf bepaald bedrag in een keer leent en ook direct helemaal ontvangt. Een persoonlijke lening wordt vaak aangegaan bij een grote uitgave, bijvoorbeeld bij het kopen van een nieuwe keuken of een nieuwe auto. Hoeveel u kan lenen hangt af van uw inkomsten en financiële verplichtingen.

Rente persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening afsluit worden de looptijd en de rente van de lening vooraf vastgesteld. Deze kunnen daarna niet meer worden gewijzigd. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Deze zekerheid maakt de persoonlijke lening wel duurder dan een doorlopend krediet bij dezelfde kredietverstrekker. Dit komt omdat u bij een doorlopend krediet te maken krijgt met een variabel rentepercentage wat voor u meer risico’s met zich meebrengt. U betaalt vervolgens een vast bedrag per maand aan rente en aflossing gedurende een vooraf bepaalde periode. De aflossingsperiode varieert meestal van 6 tot 120 maanden. Dit is uiteraard afhankelijk van het geleende bedrag en soms ook het doel van uw persoonlijke lening. Zo is een langere aflossingsperiode gebruikelijk bij bijvoorbeeld een lening voor een verbouwing.

Persoonlijke lening aflossen

Het is niet toegestaan plotseling meer af te lossen dan u vooraf heeft afgesproken met uw kredietverstrekker. Wilt u dit toch, dan moet u een boete betalen. U betaalt deze boete omdat uw kredietverstrekker rente misloopt doordat u uw lening vroegtijdig aflost. Plotseling meer lenen of afgeloste bedragen opnieuw opnemen is niet mogelijk bij een persoonlijke lening.

Voordelen persoonlijke lening

Nadelen persoonlijke lening

Goedkoopste persoonlijke lening

Het is altijd verstandig vooraf te bepalen hoeveel u maandelijks kan aflossen en hoeveel geld u echt nodig hebt. Een financieel adviseur kan u helpen hier een reële schattig van te maken. De meeste persoonlijke leningen worden afgesloten door financieringsmaatschappijen of banken. Een onafhankelijke tussenpersoon, ook wel een intermediair genoemd, kan u helpen bij het selecteren van de voor u goeedkoopste persoonlijke lening.

Voorwaarden persoonlijke lening

Het is gebruikelijk om bij een persoonlijke lening een overlijdensverzekering af te sluiten zodat de lening direct wordt kwijtgescholden bij vroegtijdig overlijden. Het is belangrijk om hier goed op te letten. Soms krijgt u een korting op uw rente als u geen overlijdensverzekering afsluit, let hier dus goed op als u rentetarieven met elkaar vergelijkt.

Geld lenen met een persoonlijke lening.

Goedkoopste persoonlijke lening, rente, aflossing voor- en nadelen van de persoonlijke lening. Geld lenen met de persoonlijke lening.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap