Lening voor studenten

Te weinig studiefinanciering

Ze staan je maar te pushen verder te gaan met studeren. Studie is investeren in je toekomst hoor je dan, krijg je nooit spijt van, geld verdienen komt vanzelf wel. De mooiste tijd van je leven ook zo'n veel gehoorde kreet van niet begrijpende ouders, ooms en tantes. Kan allemaal zijn maar waarom is die studiefinanciering zo laag? Het is toch gewoon niet mogelijk om alleen van je studiefinanciering rond te komen? Ik krijg nog geen 600 Euro aan studiefinanciering, hiervan gaat 350 Euro naar een huisbaas die weigert een lekkage te repareren, 150 Euro is voor college geld, 125 Euro aan de verzekeringen die onze fijne verzorgingsstaat over het hoofd heeft gezien. Houden we dus 275 Euro over voor levensonderhoud. I am not amused. De lening voor studenten wordt een feit.

Lening voor studenten, geen ontkomen aan.

Een lening voor studenten, ja ik ontkom er gewoon niet aan. Afgezien van het feit dat mocht ik onverhoopt mijn studie niet kunnen afmaken de gehele studiefinanciering al omgezet wordt in een lening, ben ik verplicht behalve tijd nu ook in de vorm van een lening voor studenten in mij zelf te investeren. Niet dat ik daar nou zoveel optegen heb maar toch. Heel Nederland profiteert van beter opgeleiden, dit is ook de reden waarom de overheid zo actief probeert ons in de studiebanken te krijgen en de leerplicht alsmaar wordt verlengt. Ze zeggen er niet bij dat leningen voor studenten voor 60% van onze lotgenoten onontkoombaar zijn. De overige 40% is waarschijnlijk met de beroemde gouden lepel in de bakkes geboren.

Meer studiefinanciering is goed verdedigbaar

Waarom zouden andere mee moeten betalen aan onze opleiding? Een beter opgeleide beroepsbevolking is goed voor de economie en zal zodoende voor iedereen voordelen hebben. Als ik afgestudeerd ben zal ik (hoop ik) meer verdienen dan in de situatie waarin ik niet gestudeerd heb. Meer verdienen betekend meer belasting betalen, studiefinanciering betaald zichzelf dus gewoon terug.

Het is niet anders; een lening voor studenten

Tja, ondanks mijn hartstochtige smeekbede ben ook ik aangewezen op een lening voor studenten. Is het voor jou ook niet anders dan heb je wellicht wat aan mijn bevindingen gedurende de zoektocht naar meer geld.

Lening voor studenten, wat je vooral niet moet doen

Leen niet op het allerlaatste moment. Als je echt ontzettend snel geld nodig hebt kom je bij types als CASH-BOB terecht wat je echt geen lening voor studenten kan noemen maar eerder een financieel slachthuis. Het beste wat je kunt doen als je af en toe extra geld nodig hebt is zorgen dat je een rekening-courant krediet krijgt bij je bank of Postbank. Als je studiefinanciering over de rekening loopt zou het geen enkel probleem mogen zijn een duizend euro rekening courant krediet te krijgen. Zeggen ze nee dan is het wegwezen, voor hun tien anderen.

Oké, rekening-courant krediet is geregeld maar pas op, als je continu tegen de limiet aan staat leen je veel en veel te duur. Rekening courant krediet is alleen geschikt om af en toe rood te kunnen staan en niet om continu rood te staan.

Lening voor studenten bij de IB groep

Heb je niet voldoende aan je rekening courant, geen suiker oom of rijke vriend of vriendin dan zit er niks anders op dan het afsluiten van een studentenlening. Zoals gezegd schaam je niet je bent niet bepaald alleen. De goedkoopste als het gaat om een studentenlening is de IB groep. Klinkt bekent die naam?, klopt dezelfde instantie die uitvoering moet geven aan de wet studiefinanciering. Zij die ons te weinig studiefinanciering geven begrijpen jouw dondersgoed als je voor een studentenlening komt. Wellicht uit schuldbesef, maar hoe dan ook, zijn ze bereidt jouw van de nodige euro's te voorzien tegen verreweg het gunstigste rente tarief.

Banken en leningen voor studenten

Zijn de mogelijkheden bij de IB groep opgesoupeerd of wil je gewoon niks meer met ze te maken hebben dan zijn er natuurlijk altijd nog de banken die zonder uitzondering voor studenten een aparte leenvorm in de etalage hebben staan. Het lijkt logisch eerst bij je huidige bank na te gaan wat voor studentenlening zij kunnen bieden. Over het algemeen willen ze allemaal dat de studiefinanciering bij hun loopt in het geval je een studentenlening wilt afsluiten. Om bij je eigen bank een beetje goed beslagen ten ijs te komen is het wel verstandig te informeren bij andere banken naar een studentenlening, niet om hem af te sluiten maar zodat je weet hoe concurrerend je eigen bank eigenlijk is. Zo liet mijn bank weten, nadat ik te kennen had gegeven dat ze ruim 1% meer rente vroegen dan hun collega's, dat de door hun voorgestelde rente nog wel een procent lager kon. Toch leuk voor een lening van 3000 euro over een te verwachte looptijd van 3 jaar.

Lenen voor studenten, slimmigheden

Heb je al je kredietruimte verbruikt of heb je geen zin bij de aangewezen instanties aan te kloppen dan kun je natuurlijk van uit de luie stoel of vanachter je computer gebruik maken van de talloze bedrijven die kopen op afbetaling mogelijk maken. Postorderbedrijven zijn een veel gebruikte manier om geld te lenen. Het voordeel van deze vorm van lenen is dat je er behalve bestellen absoluut niets voor hoeft te doen. Deze manier van lenen voor studenten is overigens meestal wel erg duur. Let goed op het effectieve rente tarief op jaar basis zodat je weet wat de kosten zijn. Succes met de lening voor studenten.

Lening voor studenten.

Kun je ook niet rondkomen met die belachelijk lage studiefinanciering? Dan maar een lening voor studenten.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2020 | duswel.net | sitemap