Geld lenen, doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet geeft u de mogelijkheid zelf te bepalen hoeveel geld u opneemt tot aan een vooraf bepaald maximum. Dit noemt men de kredietlimiet. De kredietlimiet is afhankelijk van uw inkomsten en financiƫle lasten. Geld dat u reeds hebt afgelost kunt u opnieuw opnemen.

Doorlopend krediet aflossen & rente doorlopend krediet

Als u eenmaal geld heeft opgenomen dan is het bij een doorlopend krediet gebruikelijk dat u iedere maand ongeveer 2% van de kredietlimiet terugbetaalt. Deze 2% bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Voor welk deel de 2% die u betaalt uit rente bestaat en hoeveel u aflost hangt af van de rentestand op dat moment. Het is meestal mogelijk om alleen rente te betalen en niet af te lossen.

De rente die u moet betalen bij een doorlopend krediet is afhankelijk van de hoogte van het kredietlimiet. Hierbij geldt dat een hoger limiet een lagere rente met zich meebrengt. Een doorlopend krediet wordt ook wel continu krediet genoemd omdat u continu geld kunt opnemen en aflossen. Een doorlopend krediet is minder geschikt voor de aankoop van producten met een beperkte levensduur zoals een auto. U loopt dan namelijk het risico dat u langer bezig bent met het aflossen van een doorlopend krediet, dan dat u de auto gebruikt.

De voordelen van een doorlopend krediet:

De nadelen van een doorlopend krediet:

Goedkoop doorlopend krediet?

Goedkoop doorlopend krediet?, bekijk eerst goed of een doorlopend krediet de meest geschikte leenvorm voor u is. Laat u daarna door verschillende partijen inlichten en vraag bijvoorbeeld via meerdere websites offertes aan. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel geld u maximaal wil lenen en hoeveel geld u maximaal kan aflossen. Op die manier komt u niet in de problemen. Let bij het vergelijken van rentes goed op of u te maken hebt met actierente en of er de mogelijkheid in de toekomst is voor doorlopend krediet oversluiten.

Geld lenen met een goedkoop doorlopend krediet.

Een van de bekendere leenvormen; het doorlopend krediet.

Geld lenen kost geld
disclaimer | privacy | © 2019 | duswel.net | sitemap